MANIFEST ASSOCIACIÓ DE CÀMPINGS DE LA PROVÍNCIA DE BARCELONA I D’ALTRES ASSOCIACIONS TERRITORIALS CATALANES

[dt_sc_intro_text type=”type1″]

L’associació de Càmpings de la província de Barcelona i d’altres associacions territorials Catalanes comparteixen una visió positiva vers l’activitat turística que es genera durant l’any amb el seu servei.

Són càmpings que tenen obert tot l’any amb instal·lacions i parcel·les propietat del càmping que es lloguen per nits, i parcel·les ocupades amb caravanes que hi fan estades d’hivern i d’altres amb estades més llargues.

Els seus clients són majoritàriament residents a les grans ciutats que conformen l’anella metropolitana de la ciutat de Barcelona.

Les empreses, per ser allotjament, tenen tots els serveis oberts: Restaurant, terrasses,…

Des de les publicacions al DOGC de la RESOLUCIÓ SLT 2700/2020 del 29 d’octubre i de la RESOLUCIÓ SLT/3354/2020 DE 19 de desembre, queda limitada la mobilitat de tal manera que els clients NO es poden desplaçar fins als càmpings, això vol dir que tenen les empreses obertes però sense clients.

La mobilitat de la bombolla familiar a un destí de càmping no hauria de ser un risc de contagi pel que fa a la mobilitat de les famílies, segurament perquè es desplacen amb el seu propi vehicle i perquè s’allotjaran en espais no compartits amb altres bombolles.

Durant els mesos de juny, juliol i agost del 2020, els càmpings han estat uns dels destins més preuats per les famílies que buscaven la pau i tranquil·litat de la natura, sol i aire fresc.

S’ha pogut comprovar que els càmpings apliquen mesures de seguretat pels seus treballadors i pels seus clients. Cal destacar la inversió que han hagut de fer per a dotar-se de tots els Protocols i Registres de Seguretat així com de productes necessaris per oferir un servei segur i sense riscos.

La temporada d’estiu, ha estat un seriós termòmetre per reconèixer que els càmpings són segurs.

S’han treballat amb aforaments i controls en tots els diferents espais que els serveis d’un càmping

requereixen: serveis sanitaris, piscines, terrasses, restaurants, allotjaments per nuclis familiars,…

En cap cas s’ha tingut notícies de contagis que hagin suposat un greuge per les famílies i fins i tot pel perjudici que un contagi suposava a l’establiment.

En aquest moment tenim:

  • Que les famílies campistes estan obligades a passar els caps de setmana dins de la ‘seguretat’ de les grans ciutats i són privades de gaudir dels espais que tenen subcontractats durant tot l’any en un càmping.
  • Altres famílies es desplacen als càmpings amb furgonetes, caravanes i autocaravanes per sortir a un espai tranquil i segur, on independència familiar, l’aire lliure, el sol i la natura els garanteix la tranquil·litat que busquen i necessiten
  • Altres famílies reserven el seu allotjament de caps de setmana per sortir amb la seva família i allotjar-se en un bungalow o mòbil home independent i sense cap risc de contagi.

És evident que les persones i famílies que es queden a les grans ciutats, acaben sortint al carrer i compartint espais amb molta més gent, espais que sovint estan massificats i on el risc de contagi serà molt més alt pel sol fet de passejar entre multitud de persones.

Les ventades i el mal temps que normalment es donen en els mesos de tardor i d’hivern, afegeixen una gran preocupació a la situació dels usuaris de càmping. Els campistes acostumen a desplaçar-se setmanalment o quinzenalment per revisar que la seva instal·lació no hagi patit algun ensurt, han de revisar-ho i assegurar-se de que el vent i el mal temps no s’ho emporti.

Els càmpings, com d’altres empreses, pateixen una inestabilitat econòmica molt greu des de fa molts mesos. També han de:

  • Suportar les queixes dels clients perquè degut a la limitació de la mobilitat no poder fer ús dels serveis que tenen contractats.
  • Han d’anul·lar i retornar els imports de les reserves.
  • Han de mantenir tots els costos fixos
  • Pagar impostos i taxes municipals.
  • És inviable demanar reducció de la quota d’arrendament perquè no tenen l’empresa tancada.

Amb aquest manifest volem donar a conèixer la greu situació de les empreses de càmping i la incongruència de no permetre que els usuaris de càmpings es puguin desplaçar a uns espais dins de la natura amb unes instal·lacions que durant molts mesos han estat exemple de seguretat i rigor en Protocols Covid.

És per aquest motiu que els càmpings plantegem un seguit de propostes concretes en aquest àmbit:

  • Que s’identifiquin els càmpings com a espais segurs.
  • Que amb un justificant de reserva, els clients es puguin desplaçar fora del seu municipi i que una vegada sigui al seu destí, respecti la normativa de mobilitat que allà s’apliqui.
  • Que el 3r Certificat d’autoresponsabilitat per sortir i entrar del municipi, permeti amb la penúltima opció (a causa de força major o situació de necessitat) desplaçar-se fins als càmpings perquè el client pugui revisar i assegurar-se que la seva instal·lació no se l’emportarà el vent o la malmetrà una tempesta.

Barcelona, 2 de febrer 2021

 

 

 

 

[/dt_sc_intro_text]

Hi vols donar suport?

[dt_sc_intro_text type=”type1″]

    [/dt_sc_intro_text]