Categories: Territori

Què fer a Barcelona durant el mes de juny?

Barcelona és una ciutat vibrant que ofereix una gran varietat d'activitats culturals, festives i gastronòmiques durant tot l'any. El mes de juny és especialment destacat per la seva rica oferta d'esdeveniments que atrauen tant locals com turistes. A continuació, et presentem una selecció d'algunes de les millors activitats que pots gaudir a la ciutat durant aquest mes.

L’ou com balla 2024: Corpus

La tradició de l’Ou com Balla, datada des de 1637, torna als patis de Barcelona durant la festivitat de Corpus. Aquest costum consisteix a fer ballar un ou en els sortidors de claustres, patis i jardins adornats per a l’ocasió amb motius florals i cireres. Aquesta tradició està molt arrelada a Catalunya, sent l’únic lloc del món on actualment es fa ballar l’ou.

Enguany, la celebració es durà a terme del 30 de maig al 2 de juny, coincidint amb el 600è aniversari dels gegants de Barcelona. La festivitat inclou exposicions al Museu Etnològic i de Cultures del Món, la Casa de l’Ardiaca i altres espais emblemàtics. Els visitants podran gaudir de l’ou ballant en llocs com la Basílica de la Puríssima Concepció, el monestir de Pedralbes, i molts més.

Sant Joan 2024

La revetlla de Sant Joan és una de les festes més esperades de l’any a Barcelona, celebrant l’arribada de l’estiu amb platges plenes de gent, fogueres, petards i festes als barris. A més de les tradicionals fogueres i espectacles pirotècnics, la ciutat ofereix tallers i activitats per a tots els gustos. La coca de Sant Joan, casolana o comprada, és un element essencial per completar la festa. Descobreix totes les opcions per gaudir de la nit més curta de l’any a Barcelona!

Tast a la Rambla

Aquest juny, Barcelona celebra la 10a edició del Tast a la Rambla, un esdeveniment gastronòmic que reunirà 36 dels millors restaurants i pastisseries de la ciutat a la Plaça de Catalunya del 6 al 9 de juny. Els visitants podran gaudir d’una gran varietat de tapes, showcookings, tallers, degustacions i música en directe. Com a novetat, aquest any s’introdueix el Premi Tast a la Rambla per commemorar els deu anys del festival. Els tokens es podran comprar en diversos punts de venda, i cada tapa tindrà un cost de sis tokens. L’accés és lliure i per a totes les edats.

Sala Montjuïc

El Cinema a la Fresca a la Sala Montjuïc és una cita estiuenca imprescindible per als amants del cinema a Barcelona. Situat al fossat del Castell de Montjuïc, aquest esdeveniment ofereix una experiència única amb projeccions de pel·lícules a l’aire lliure. A més de gaudir del cinema, els assistents poden portar el seu pícnic i gaudir de música en directe abans de les sessions. Amb una programació variada que inclou clàssics, estrenes i cinema internacional, és una manera perfecta de passar les nits d’estiu a la ciutat.

Setmanes d’Arquitectura

Del 14 de maig al 28 de juny, Barcelona acull les Setmanes d’Arquitectura, una celebració que inclou més de 180 activitats com exposicions, concursos, premis, tertúlies, visites guiades i tallers. Els edificis emblemàtics de la ciutat oferiran jornades de portes obertes i activitats per a tots els públics. Aquesta edició posa especial atenció en la Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Espais Ocults

L’esdeveniment Espais Ocults, organitzat per l’Open House Barcelona, ofereix visites guiades a deu llocs emblemàtics i poc coneguts de la ciutat del 21 de maig al 7 de juny. Aquests espais inclouen la Cascada Monumental del Parc de la Ciutadella, el Dipòsit de les Aigües i l’interior de l’Arc de Triomf, entre d’altres. Les visites, guiades per experts, permeten descobrir el patrimoni històric de Barcelona amb inscripció prèvia i un cost de 5 euros per reserva.

Parcs en Concert

Aquest any, el cicle “Parcs en Concert” ofereix una sèrie de concerts gratuïts en diversos parcs i espais naturals de la província de Barcelona des d’abril fins a l’octubre. Amb una programació variada que inclou música d’autor, folk, pop i recitals poètics, aquest esdeveniment busca dinamitzar i promoure el patrimoni musical català. Els concerts, que requereixen reserva prèvia, també ofereixen visites guiades per l’entorn.

El mes de juny a Barcelona és ple d’esdeveniments i activitats per a tots els gustos. Des de tradicions centenàries com l’Ou com Balla fins a esdeveniments gastronòmics, concerts i cinema a l’aire lliure, la ciutat ofereix una gran varietat d’opcions per gaudir de l’inici de l’estiu. Tant si ets un resident com un visitant, Barcelona t’ofereix una agenda plena d’oportunitats per descobrir i gaudir de la seva rica cultura i història. No et perdis aquestes experiències úniques durant el mes de juny!

Share This Story, Choose Your Platform!

Les nostres novetats

Go to Top