Categories: Territori

Els Parcs Naturals de Barcelona

Barcelona és una ciutat vibrant, però també és el punt de partida ideal per explorar impressionants parcs naturals.

Parc Natural del Montseny

Aquest és el parc més antic de Catalunya i un tresor per als amants de la natura. Amb 31,063 hectàrees que s’estenen entre Barcelona i Girona, el Montseny ofereix una impressionant biodiversitat. Declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO el 1978, el parc alberga una gran varietat de flora i fauna.

RUTA RECOMANADA: Itinerari de Les Agudes, 4-5 hores, dificultat alta

Aquesta ruta és ideal per als excursionistes experimentats. Comença a l’àrea recreativa de Sant Marçal i ascendeix fins a Les Agudes, un dels cims més alts del Montseny. Durant el recorregut, gaudiràs de vistes espectaculars i passaràs per boscos frondosos.

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Repartit entre les comarques del Bages, el Vallès Occidental i el Moianès, aquest parc compta amb 13,694 hectàrees de paisatges escarpats i monòlits. Els seus cims més notables són el Montcau i La Mola, on es troba l’històric monestir de Sant Llorenç de Mar.

RUTA RECOMANADA: La Mola des de Can Robert, 3-4 hores, dificultat mitjana

Aquesta és una de les rutes més populars del parc. Comença a Can Robert i ascendeix fins a La Mola, el cim més alt del parc, on es troba el monestir de Sant Llorenç del Munt. És una caminada que ofereix vistes panoràmiques i una rica biodiversitat.

Parc del Montnegre i el Corredor

Situat a prop del mar, aquest parc de 15,000 hectàrees al Maresme i el Vallès Oriental es distingeix per la seva vegetació diversa, que inclou pins, alzines, roures i suros. A més, alberga esglésies medievals i dòlmens neolítics, oferint una combinació única d’història i natura.

RUTA RECOMANADA: Ruta dels Dòlmens, 2-3 hores, dificultat baixa

Aquesta ruta circular et porta a través dels boscos del Montnegre, passant per diversos dòlmens neolítics i antigues ermites. És una excel·lent opció per a aquells interessats en la història i la natura.

Espai Natural Guilleries-Savassona

Conegut pel pantà que va inundar el poble de Sant Romà de Sau, deixant la seva església parcialment submergida, aquest espai natural a la comarca d’Osona abasta 8,300 hectàrees. És una destinació perfecta per a aquells que busquen paisatges serens i activitats aquàtiques.

RUTA RECOMANADA: Pantà de Sau i Vilanova de Sau, 2-3 hores, dificultat baixa

Aquest recorregut comença al pantà de Sau i es dirigeix cap a Vilanova de Sau. Al llarg del camí, podràs gaudir de les vistes del pantà i explorar l’àrea tranquil·la que l’envolta.

Parc del Garraf

Aquest parc de 12,820 hectàrees s’estén per les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf. És famós per les seves formacions de roca calcària i dolomies, així com pels gresos vermellosos que li donen un caràcter distintiu. És ideal per al senderisme i l’observació d’aus.

RUTA RECOMANADA: Ruta de la Pleta i la Plana Novella, 3-4 hores, dificultat mitjana

Aquesta ruta ofereix una combinació perfecta de paisatges naturals i arquitectura. Comença a La Pleta i passa per la Plana Novella, on pots visitar el monestir budista de Sakya Tashi Ling.

Barcelona no només és una joia urbana, sinó que també és la porta d’entrada a alguns dels paisatges naturals més bonics de Catalunya. Explorar-los és una excel·lent manera de desconnectar i gaudir de la bellesa natural que envolta la ciutat.

Share This Story, Choose Your Platform!

Les nostres novetats

Go to Top